vineri, 13 ianuarie 2012

TORT TIRAMISU

Ingrediente:  
                    2 pachete mari pișcoturi șampanie
                    8 gălbenușuri
                    750 gr mascarpone
                    500 ml frișcă
                    2 pliculețe zahăr vanilat
                    200 gr zahăr pudră
                   4 fiole esență rom
                   1 pliculeț cappuccino
                   50 ml lapte
                   5 lingurițe nes
                   5 linguri zahăr pudră
                   5 lingurițe frișcă lichidă
                   cacao
                   1/2 litru cafea pt. înmuiat pișcoturile

Într-un castron se pun 8 gălbenușuri la care adăugăm 200 gr zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat și mixăm până ce albușurile își dublează volumul și rezultă o spumă albicioasă.

În compoziția obținută punem esența de rom, pliculețul de cappuccino și 50 ml lapte. Bolul cu compoziția îl punem pebaie de aburi deasupra unei cratițe cu apă clocotită, fără ca fundul bolului să atingă apa și amestecăm cu un tel 10 minute până ce se topește zahărul și compoziția începe să se întărească.
După 10 minute luăm bolul de pe baia de abur și lăsăm compoziția să se răcească.

Între timp batem frișca lichidă.

Într-un bol punem 5 lingurițe de nes, 5 linguri de zahăr pudră și 5 linguri de frișcă lichidă și amestecăm până se omogenizează.

Punem brânza mascarpone într-un bol încăpător și mixăm până se transformă în cremă.
Peste brânză punem compoziția cu gălbenușuri, care trebuie să fie rece și mixăm până se omogenizează. Adăugăm frișca și mixăm din nou.
Peste ce a rezultat adăugăm compoziția cu nes și mixăm până se omogenizează și rezultă crema finală.

După ce avem crema putem să începem asamblarea. Într-un bol punem cafeaua și înmuiem fiecare pișcot pe ambele părți.

Împărțim crema obținută în 3 părți: 2 părți egale mai mari și o parte mai mică pe care o vom pune deasupra.

Luăm un platou dreptunghiular, așezăm pișcoturile rând pe rând. Punem o parte din cremă, o întindem și procedăm la fel și cu următorul strat de pișcoturi și cremă.

Peste al treilea strat de pișcoturi punem restul de cremă și deasupra pudrăm cu cacao.

Se lasă la frigider peste noapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu