vineri, 13 ianuarie 2012

MÂNCĂRICĂ DE MAZĂRE CU CÂRNAȚI DE CASĂ

Ingrediente: 
                  1 kg mazăre
                  2 linguri ulei
                  2 cepe
                  sare, piper, boia dulce
                  500 ml apă fierbinte
                  2 lingurițe bulion
                  1 lingură făină
                  5,6 linguri lapte rece
                  1 lingură smântână
                  1 linguriță zahăr
                  4, 5 cârnați de casă

Se prăjesc cârnații de casă și apoi se taie bucăți.

                     

Se călește ceapa tăiată mărunt, se adaugă boiaua și se amestecă bine. Se toarnă aproximativ 100 ml apă fierbinte și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă mazărea și se amestecă.
Se adaugă restul de apă și se lasă la fiert aproximativ 25-30 minute. Se adaugă bulionul și se mai lasă să fiarbă câteva minute.


Într-o cană se amestecă făina cu laptele rece și se toarnă peste mazăre. Se adaugă smântâna, zahărul, cârnații și se amestecă bine. Se mai lasă 4-5 minute și apoi e gata.


Un comentariu: