vineri, 13 ianuarie 2012

PUI CU FULGI DE PORUMB ȘI MAC

Ingrediente: 
                  12 copănele de pui
                  2-3 linguri miere
                  2-3 linguri muștar
                  o lingură boia dulce
                  2 ouă
                 70 gr fulgi de porumb
                 100 gr mac
                  sare, piper

Se spală pulpele de pui cu apă rece și se șterg cu un prosop de bucătărie.
Într-un castronel se amestecă mierea cu muștarul și boiaua. Se sărează și se piperează. Pulpele de pui se ung cu acest amestec și se lasă la rece peste noapte.

Pe o farfurie întinsă se amestecă fulgii de porumb, zdobiți, cu macul.
Copănelele se dau prin ou, apoi prin amestecul cu mac.
Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și se dau la cuptor pentru 40 de minute la 200°.
                                        

Se mănâncă cu cartofi natur sau orez.

Un comentariu: