sâmbătă, 14 ianuarie 2012

GOGOȘI

Tare îmi mai era poftă de niște gogoși... așa că am căutat prin dulapuri să văd dacă am toate ingredientele și m-am apucat de treabă.

Ingrediente:
                   125 ml apă călduță

                   125 ml lapte călduț
                   60 gr unt topit
                   3 gălbenușuri
                   100 gr zahăr
                   2 pliculețe zahăr vanilat
                   1 pachețel drojdie uscată
                   500 gr făină
                   sare

Se pun toate ingredientele și se frământă bine timp de 10-15 minute, după care se lasă la dospit 60 de minute.
                                     
După ce a crescut aluatul, întindem foaia și tăiem diferite forme, apoi le lăsăm să se odihnească 30 de minute.

Le coacem în ulei încins până devin aurii. Puteți să le pudrați cu zahăr.
Iată ce a ieșit...
 

Un comentariu: