vineri, 13 ianuarie 2012

TURTE DE CRĂCIUN

Ingrediente:  
                2 pachete foi plăcintă
                1/2 kg nucă măcinată
                coaja de la o lămâie
                2 pliculețe zahăr vanilat
                esență de rom și de lămâie
                1/2 kg zahăr
                 miere de albine

Se coc foile de plăcintă.
Se face siropul din 2 căni apă, 250 gr zahăr, esența de rom și de vanilie, zahărul vanilat și se pune pe foc până se topește zahărul.

Se umezesc foile de plăcintă cu sirop, care trebuie să fie fierbinte mereu. La un strat se pun 3 foi de plăcintă. Se presară zahăr, nucă și coajă de lămâie. 

Pe urmă se pune iar un strat de 3 foi de plăcintă. Se continuă operațiunea până se termină foile de plăcintă.

Deasupra se pune multă nucă.

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu