Ingrediente:
* foi:
3 ouă
100 gr zahăr pudră
6 linguri ulei
3 linguri lapte
praf de copt
sare
450 gr făină
* cremă:
500 ml
lapte
2
linguri făină
250 gr unt
275 gr zahăr pudră
o lămâie
La aluat se amestecă ingredientele și apoi se împarte
în 3. Se fac 3 foi care se coc pe dosul tăvii pe care s-a pus
hârtie de copt, aproximativ 5 minute.
Crema: Se mixează untul cu zahărul.
Pe foc, într-un bol se amestecă cu grijă făina cu
laptele, ca să nu facă cocoloașe. Se amestecă continuu ca să nu
se prindă si după ce se îngroașă se mai fierbe 5 minute, apoi se
lasă la răcit.
Peste untul amestecat cu zahăr se pune coaja de lămâie
și sucul, apoi făina cu laptele. Se amestecă până rezultă o
cremă.
Se pune prima foaie, se adaugă crema și se continuă.
Se presează și se lasă peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu