Ingrediente:
1 kg mazăre
2 linguri ulei
2 cepe
sare, piper, boia dulce
500 ml apă fierbinte
2 lingurițe bulion
1 lingură făină
5,6 linguri lapte rece
1 lingură smântână
1 linguriță zahăr
4, 5 cârnați de casă
Se prăjesc cârnații de casă și apoi se taie
bucăți.
Se călește ceapa tăiată mărunt, se adaugă boiaua
și se amestecă bine. Se toarnă aproximativ 100 ml apă fierbinte
și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă mazărea și se
amestecă.
Se adaugă restul de apă și se lasă la fiert
aproximativ 25-30 minute. Se adaugă bulionul și se mai lasă să
fiarbă câteva minute.
Într-o cană se amestecă făina cu laptele rece și
se toarnă peste mazăre. Se adaugă smântâna, zahărul, cârnații
și se amestecă bine. Se mai lasă 4-5 minute și apoi e gata.
Asta voi face si eu azi:D!
RăspundețiȘtergere