Si pentru ca imi plac foarte multr migdalele le-am folosit intr-o prajitura.
Ingrediente:
* blat:
8
albușuri
200
gr zahăr pudră
250-300 gr migdale
un
pachețel praf de copt
4-5
linguri făină
* cremă:
8 gălbenușuri
150 gr zahăr
3 linguri cacao
100 gr unt
o linguriță rom
Pentru blat se bat
albușurile cu zahărul și se adaugă făina, praful de copt și
migdalele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă
compoziția și se coace la 180°
aproximativ 20 minute.
Pentru cremă se
fierb pe aburi gălbenușurile cu zahărul, cacao și untul.
După ce am lăsat
blatul 20 de minute la cuptor îl scoatem și punem câteva linguri
de cremă, apoi mai lăsăm la cuptor 5 minute.
Când este gata
turnăm peste blat restul de cremă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu