Ingrediente:
2 pachete mari pișcoturi șampanie
8 gălbenușuri
750 gr mascarpone
500 ml frișcă
2 pliculețe zahăr vanilat
200 gr zahăr pudră
4 fiole esență rom
1 pliculeț cappuccino
50 ml lapte
5 lingurițe nes
5 linguri zahăr pudră
5 lingurițe frișcă lichidă
cacao
1/2 litru cafea pt. înmuiat pișcoturile
Într-un castron se pun 8 gălbenușuri la care adăugăm
200 gr zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat și mixăm până ce
albușurile își dublează volumul și rezultă o spumă albicioasă.
În compoziția obținută punem esența de rom,
pliculețul de cappuccino și 50 ml lapte. Bolul cu compoziția îl
punem pebaie de aburi deasupra unei cratițe cu apă clocotită, fără
ca fundul bolului să atingă apa și amestecăm cu un tel 10 minute
până ce se topește zahărul și compoziția începe să se
întărească.
După 10 minute luăm bolul de pe baia de abur și
lăsăm compoziția să se răcească.
Între timp batem frișca lichidă.
Într-un bol punem 5 lingurițe de nes, 5 linguri de
zahăr pudră și 5 linguri de frișcă lichidă și amestecăm până
se omogenizează.
Punem brânza mascarpone într-un bol încăpător și
mixăm până se transformă în cremă.
Peste brânză punem compoziția cu gălbenușuri, care
trebuie să fie rece și mixăm până se omogenizează. Adăugăm
frișca și mixăm din nou.
Peste ce a rezultat adăugăm compoziția cu nes și
mixăm până se omogenizează și rezultă crema finală.
După ce avem crema putem să începem asamblarea.
Într-un bol punem cafeaua și înmuiem fiecare pișcot pe ambele
părți.
Împărțim crema obținută în 3 părți: 2 părți
egale mai mari și o parte mai mică pe care o vom pune deasupra.
Luăm un platou dreptunghiular, așezăm pișcoturile
rând pe rând. Punem o parte din cremă, o întindem și procedăm
la fel și cu următorul strat de pișcoturi și cremă.
Peste al treilea strat de pișcoturi punem restul de
cremă și deasupra pudrăm cu cacao.
Se lasă la frigider peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu