vineri, 13 ianuarie 2012

SARMALE

Ingrediente: 
                       1 kg carne tocată amestec porc/vită
                        4 cepe
                        2 morcovi
                        1 cană orez
                        sare, piper, condimente
                        3-4 linguri bulion
                        300 gr suc roșii
                        foi de varză sau viță de vie
                        2 linguri ulei măsline
                        pătrunjel verde și mărar

Se amestecă ingredientele. Se ia foaia de varză sau de viță de vie, se pune umplutură și se rulează.

Foile de varză sau de viță de vie trebuiesc opărite inainte.

Dacă sarmalele le faceți cu foi de varză pe fundul oalei se pune varză tocată. Dacă sunt cu foi de viță de vie, pe fund se pun corzi de viță de vie sau crenguțe de cireș/vișin.

Se pun sarmalele. La cele cu varză se pune deasupra un rând de varză iar la cele cu viță de vie se pune un ciolofan și o farfurie.

Punem apă până cuprindem sarmalele și se pun la foc mic aproximativ 3 ore. Pe la jumătatea fierberii de pune sucul de roșii.

Se servesc calde cu smântână.

                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu