Ingrediente:
1 kg carne tocată amestec porc/vită
4 cepe
2 morcovi
1 cană orez
sare, piper, condimente
3-4 linguri bulion
300 gr suc roșii
foi de varză sau viță de vie
2 linguri ulei măsline
pătrunjel verde și mărar
Se amestecă ingredientele. Se ia foaia de varză sau
de viță de vie, se pune umplutură și se rulează.
Foile de varză
sau de viță de vie trebuiesc opărite inainte.
Dacă sarmalele le faceți cu foi de varză pe fundul
oalei se pune varză tocată. Dacă sunt cu foi de viță de vie, pe
fund se pun corzi de viță de vie sau crenguțe de cireș/vișin.
Se pun sarmalele. La cele cu varză se pune deasupra un
rând de varză iar la cele cu viță de vie se pune un ciolofan și
o farfurie.
Punem apă până cuprindem sarmalele și se pun la foc
mic aproximativ 3 ore. Pe la jumătatea fierberii de pune sucul de
roșii.
Se servesc calde cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu