Ingrediente:
* foi clătite:
500 ml
lapte
5 ouă
500 gr făină
4 linguri smântână
100 ml ulei
un praf de sare
2-3 lingurițe apă minerală
o linguriță de esență (rom sau vanilie)
* umplutură:
200 gr miere
200 gr gem prune
200 gr gem
visine
200 gr gem caise
50 gr nucă măcinată
2-3 linguri
zahăr pudră
Se pun într-un vas gălbenușurile, 50 ml lapte,
uleiul, sarea, esența și se amestecă bine. Se adaugă făina și
se amestecă până nu mai sunt cocoloașe. Apoi se bat albușurile
spumă și se adaugă și ele la compoziție. În final se adaugă
laptele rămas și apa minerală pentru a fi pufoase.
La preparare se folosește o tavă de teflon. Se folosește o cană cu ulei. Se umezește tava cu ulei - se toarnă câte o lingură, se întinde pe toată suprafața apoi se scurge înapoi în cană, după care se pune un polonic de compoziție - cât să fie clatita destul de subțire, bineînțeles în funcție de tigaie - se întinde pe întreaga suprafață și se pune pe foc. Se întoarce clătita și după ce se rumenește se scoate pe o farfurie. Operația se repetă până terminați compoziția.
Pe un platou se așează 3-4 foi de clătite care se
ung cu miere de albine și se presară puțină nucă. Următoarele
foi se ung cu diferitele gemuri în ordinea în care doriți.
Deasupra se ornează cu nucă măcinată și zahăr
pufră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu