vineri, 13 ianuarie 2012

TORT DIN CLĂTITE CU MIERE ȘI GEM


Ingrediente: 
                * foi clătite: 
                                 500 ml lapte  
                                 5 ouă 
                                 500 gr făină 
                                 4 linguri smântână 
                                 100 ml ulei 
                                 un praf de sare 
                                 2-3 lingurițe apă minerală
                                 o linguriță de esență (rom sau vanilie)
                * umplutură: 
                                         200 gr miere
                                         200 gr gem prune
                                         200 gr gem visine
                                         200 gr gem caise
                                         50 gr nucă măcinată
                                         2-3 linguri zahăr pudră

Se pun într-un vas gălbenușurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esența și se amestecă bine. Se adaugă făina și se amestecă până nu mai sunt cocoloașe. Apoi se bat albușurile spumă și se adaugă și ele la compoziție. În final se adaugă laptele rămas și apa minerală pentru a fi pufoase. 

La preparare se folosește o tavă de teflon. Se folosește o cană cu ulei. Se umezește tava cu ulei - se toarnă câte o lingură, se întinde pe toată suprafața apoi se scurge înapoi în cană, după care se pune un polonic de compoziție - cât să fie clatita destul de subțire, bineînțeles în funcție de tigaie - se întinde pe întreaga suprafață și se pune pe foc. Se întoarce clătita și după ce se rumenește se scoate pe o farfurie. Operația se repetă până terminați compoziția. 
 
Pe un platou se așează 3-4 foi de clătite care se ung cu miere de albine și se presară puțină nucă. Următoarele foi se ung cu diferitele gemuri în ordinea în care doriți. 
 
Deasupra se ornează cu nucă măcinată și zahăr pufră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu