vineri, 13 ianuarie 2012

PRAJITURĂ CU GLAZURĂ DE ALBUȘ


Prajitura copilariei :)
Ingrediente:  
                    100 gr margarină
                    100 gr zagăr 
                    4 gălbenușuri 
                    200 gr făină
                    2 linguri cacao
                    praf de copt
                    un praf de sare
                    mirodenii
                    o cană și jumătate de lapte
      * glazură:  
                   4 albușuri
                  100 gr zahăr
                   gem


Se bat albușurile cu zahărul spumă până ce consistența devine ca smântâna.


Se amestecă margarina cu zahărul, făina, gălbenușurile, praful de copt, sarea, mirodeniile, laptele și cacao.


Se pune aluatul în tavă și se dă la cuptor aproximativ 30 minute la 170°. Când e aproape gata se scoate, se pune un strat de gem și deasupra glazura. De data asta am mai pus și câteva nuci.

                                        

Se dă din nou la cuptor până se întărește glazura.
După ce se scoate se rade deasupra ciocolată.





Un comentariu: