Ingrediente:
2 bucăți piept de pui
3 mere
2 linguri ulei
50 gr unt
50 ml vin alb
1 lingură zahăr
1/2 lingură făină
2 linguri smântână
sare, piper
Pipetul de pui se spală, se usucă și se taie
bucățele. Se condimentează și se prăjește în ulei.
Merele se spală și se taie felii. Se călesc într-o
tigaie încinsă cu unt.
Se adaugă pieptul de pui, vinul îndoit cu apă și se
lasă să fiarbă înabușit la foc potrivit 5-10 min.
Într-un
vas se caramelizează zahărul. Se stinge cu 3-4 linguri de apă
fierbinte și se lasă pe foc până se dizolvă. Se amestecă cu
făina dizolvată în puțină apă rece, apoi se toarnă peste
mâncare și se lasă la fiert până se îngroașă sosul.
Se ia de pe foc, se
drege cu smântână și se potrivește la gust cu sare și piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu