vineri, 13 ianuarie 2012

PIEPT DE PUI CU MERE

Ingrediente:
            2 bucăți piept de pui
            3 mere
            2 linguri ulei
            50 gr unt
            50 ml vin alb
            1 lingură zahăr
            1/2 lingură făină
            2 linguri smântână
            sare, piper

Pipetul de pui se spală, se usucă și se taie bucățele. Se condimentează și se prăjește în ulei.

Merele se spală și se taie felii. Se călesc într-o tigaie încinsă cu unt.

Se adaugă pieptul de pui, vinul îndoit cu apă și se lasă să fiarbă înabușit la foc potrivit 5-10 min.

Într-un vas se caramelizează zahărul. Se stinge cu 3-4 linguri de apă fierbinte și se lasă pe foc până se dizolvă. Se amestecă cu făina dizolvată în puțină apă rece, apoi se toarnă peste mâncare și se lasă la fiert până se îngroașă sosul.

Se ia de pe foc, se drege cu smântână și se potrivește la gust cu sare și piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu