Ingrediente:
* foi: 2 foi albe și
1 cu cacao (3 linguri de cacao la foaia neagră)
5 ouă
7 linguri
zahăr
5 linguri
apă
5 linguri
ulei
7 linguri
făină
un vârf cuțit amoniac stins în
oțet
* crema:
500 ml
lapte
4
linguri griș
4
pliculețe de vanilie
1
pachet margarină / unt
8 linguri zahăr
Separat se freacă
gălbenușurile cu zahărul pana se obtine o spumă. Se adaugă
pe rând apa și
uleiul iar apoi făina și
amoniacul. La sfârșit se adaugă
albușurile spumă
și se lasă la
cuptor caproximativ 20 min la foc potrivit
până se coace foaia.
Crema: Se fierbe laptele cu
grișul. Separat se freacă
8 linguri de zahăr cu margarină
până se obține
o spumă.
Când
grișul este călduț
se amestecă cu margarina frecată
cu zahăr și 2
vanilii. Se așează crema între
foi după ce au fost însiropate
bine.
Siropul se face din apă, zahăr și 2
pliculețe de vanilie.
Deasupra se
pune glazură de ciocolată și dacă doriți puteți să și radeți
ciocolată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu