vineri, 13 ianuarie 2012

PRĂJITURĂ NOAPTE ȘI ZI

Ingrediente:
        * foi: 2 foi albe și 1 cu cacao (3 linguri de cacao la foaia neagră)
                 5 ouă 
                 7 linguri zahăr 
                 5 linguri apă 
                 5 linguri ulei
                 7 linguri făină 
                 un vârf cuțit amoniac stins în oțet
         * crema:
                 500 ml lapte
                 4 linguri griș 
                 4 pliculețe de vanilie 
                 1 pachet margarină / unt
                 8 linguri zahăr
Separat se freacă gălbenușurile cu zahărul pana se obtine o spumă. Se adaugă pe rând apa și uleiul iar apoi făina și amoniacul. La sfârșit se adaugă albușurile spumă și se lasă la cuptor caproximativ 20 min la foc potrivit până se coace foaia.


Crema: Se fierbe laptele cu grișul. Separat se freacă 8 linguri de zahăr cu margarină până se obține o spumă.  

Când grișul este călduț se amestecă cu margarina frecată cu zahăr și 2 vanilii. Se așează crema între foi după ce au fost însiropate bine. 

Siropul se face din apă, zahăr și 2 pliculețe de vanilie.

Deasupra se pune glazură de ciocolată și dacă doriți puteți să și radeți ciocolată.

                                    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu