Ingrediente:
zeamă de la rasol
2
morcovi
300
g. Rădăcină ţelină
100
g rădăcină pătrunjel
sare, piper, pătrunjel proaspăt sau uscat
* pt.
găluşte: 2 ouă,
7-8 linguri griş,
1 linguriţă ulei,
sare
Vă spuneam
zilele trecute că am făcut un rasol de pui. Zeama în care am fiert
puiul nu voiam să o arunc şi aşa am făcut o supă cu găluşte.
Zeama am
pus-o pe foc să fiarbă.
Găluştele
le-am făcut în următorul fel: am bătut ouăle cu sare şi ulei.
Pe urmă am adăugat grişul, câte o lingură pe rând, până am
obţinut consistenţa dorită.
Se dă
focul la mic, astfel încât supa să nu clocotească şi găluştele
să nu se împrştie.
Cu o
linguriţă se formează găluştele. Se înmoaie linguriţa în supă
până se înfierbântă, apoi se ia aluatul cu ea şi se scufundă
în supă să se desprindă găluşca.
După ce
terminaţi de pus găluştele lăsaţi să fiarbă la foc mic încă
5-10 min.
Când o
serviţi adăugaţi o crenguţă de pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu