vineri, 13 ianuarie 2012

BUȘEURI CU NUCI

Un desert foarte dulce...
Ingrediente: 
                 3 ouă
                 1 pachet margarină
                 2 căni și jumătate de zahăr
                 400 gr nucă măcinată
                 drojdie cât o nucă
                 3 sferturi cană lapte
                 făină cât cuprinde

Pentru aluat se amestecă margarina cu un gălbenuș de ou, drojdia dizolvată în lapte și făina până se obține o compoziție omogenă care se lasă la dospit o oră.

Umplutura se face din 3 albușuri care se bat spumă la care se adaugă nuca și o cană de zahăr.

Aluatul se împarte în 3. Se fac 3 fâșii lungi pe care se pune umplutura. Se rulează și se taie bucăți de aproximativ 3 cm.

Se pun bușeurile în tavă, se ung cu un gălbenuș de ou și se dau la cuptor. Când sunt gata se scot și se dau prin sirop.

Siropul se face din 1cană și jumătate de zahăr, o cană de apă, esență de rom și vanilie, împreună cu coaja de la o lămâie. Se fierbe aproximativ 15 minute.

                                         


Un comentariu: