Un desert foarte dulce...
Ingrediente:
3 ouă
1 pachet margarină
2 căni și jumătate de zahăr
400 gr nucă măcinată
drojdie cât o nucă
3 sferturi cană lapte
făină cât cuprinde
Pentru aluat se amestecă margarina cu un gălbenuș de
ou, drojdia dizolvată în lapte și făina până se obține o
compoziție omogenă care se lasă la dospit o oră.
Umplutura se face din 3 albușuri care se bat spumă la
care se adaugă nuca și o cană de zahăr.
Aluatul se împarte în 3. Se fac 3 fâșii lungi pe
care se pune umplutura. Se rulează și se taie bucăți de
aproximativ 3 cm.
Se pun bușeurile în tavă, se ung cu un gălbenuș de
ou și se dau la cuptor. Când sunt gata se scot și se dau prin
sirop.
Siropul se face din 1cană și jumătate de zahăr, o
cană de apă, esență de rom și vanilie, împreună cu coaja de la
o lămâie. Se fierbe aproximativ 15 minute.
Sunt foarte bune.... si multe!
RăspundețiȘtergere